Yleisiä kysymyksiä

Yleiset

Olen lähettänyt teille sähköpostia. Kuinka pian voin odottaa vastausta?

Käsittelemme kaikki vastaanottamamme viestit saapumisjärjestyksessä. Viesteihin pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään seitsemän arkipäivän kuluessa

Mistä näen paljonko velkaa minulla on vielä jäljellä?

Voit kirjautua verkkopalveluumme https://mypage.pragroup.fi ja tarkastaa velkasi tiedot sieltä. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 0800 96400 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@pragroup.fi.

Olen saanut PRA Suomi Oy:ltä kirjeen. Mitä teen?

PRA Suomi Oy:llä on sinulta saatava jonka tarkemmat tiedot näet joko saamastasi kirjeestä, verkkopalvelustamme https://mypage.pragroup.fi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Haluan lisätietoja velastani

Tietoja velastasi löydät lähettämistämme kirjeistä, verkkopalvelustamme https://mypage.pragroup.fi tai voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme

Olen jo maksanut velan

Velan loppuunmaksamisesta ei lähde erillistä ilmoitusta. Jos tarvitset todistuksen velan maksusta, voit pyytää sen asiakaspalvelustamme 0800 96400 tai asiakaspalvelu@pragroup.fi.

Mitä kuluja velkani perinnästä aiheutuu?

Velkasi siirtymisestä PRA Suomelle ei aiheudu mitään kuluja. Aiempi velkoja on kuitenkin voinut periä velalle lainmukaisia perintäkuluja, jotka ovat siirtyneet velan mukana meille. Uusia perintäkuluja ei synny siirron jälkeen. Myöskään maksusuunnitelman tekemisestä ei veloiteta kuluja. Kuitenkin jos joudumme hakemaan saatavalle maksutuomiota käräjäoikeudesta, tästä voi aiheutua oikeudenkäyntikuluja.

Olen saanut haasteen tiedoksiannon käräjäoikeudelta. Mitä voin tehdä?

Jos olet saanut haasteen käräjäoikeudesta, voit edelleen sopia velan maksamisesta kanssamme. Ole mahdollisimman pian yhteydessä asiakaspalveluumme 0800 96400 tai asiakaspalvelu@pragroup.fi, niin voimme neuvotella tilanteestasi.

Miksi PRA Suomi Oy perii minulta velkaa, vaikka en ole lainannut heiltä mitään?

Velkasi on myyty PRA Suomi Oy:lle. Velan velkojaoikeudet ovat siirtyneet kaupan myötä PRA Suomi Oy:lle. Siirrosta ei aiheudu sinulle mitään kuluja. Ota meihin yhteyttä ja kerromme, kuinka voimme auttaa sinua. Huomaathan, että kun velka on siirtynyt, sitä ei enää voi maksaa aiemmalle velkojalle, vaan kaikki maksut on tehtävä meille.

Tarvitseeko minun olla yhteydessä alkuperäiseen lainanantajaan?

Ei tarvitse. Olemme saaneet alkuperäiseltä lainanantajaltasi kaikki tarvittavat tiedot.

 

Miksi PRA Suomi Oy perii velkaa joka on jo ulosotossa?

Ulosotto toimii velkojen perinnässä velkojan hakemuksesta. Voit sopia velan maksusta suoraan PRA Suomi Oy:n kanssa, vaikka velka on ulosotossa.

 

Voinko hoitaa asioita toisen henkilön puolesta?

Voit hoitaa toisen henkilön puolesta asioita PRA Suomi Oy:n kanssa mikäli meille on toimitettu valtakirja asian hoitamiseksi.

 

Poistuuko maksuhäiriömerkintä kun olen maksanut velkani?

Maksuhäiriömerkintöjen säilytysajoista säädetään luottotietolaissa. Maksuhäiriömerkintä ei poistu heti, vaikka velka tulee maksetuksi. PRA Suomi Oy ei ilmoita asiakkaistaan maksuhäiriötietoja luottotietorekistereihin. Tarvittaessa voit pyytää meiltä todistuksen saatavan maksusta jonka voit toimittaa eteenpäin.

 

Mitä teen, jos en halua hoitaa asiaa puhelimitse?

Voit lähettää meille siinä tapauksessa sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@pragroup.fi. Sähköpostiasiointi edellyttää meille ilmoitetun sähköpostiosoitteen käyttöä. Kaikki sähköpostimme lähtevät tietoturvasyistä salattuna. Voit myös kirjautua verkkopalveluumme https://mypage.pragroup.fi.

 

Mistä saan lasku-/kirjekopion?

Voit pyytää kopion sinulle lähetetyistä kirjeistä ja laskuista asiakaspalvelustamme 0800 96400 tai asiakaspalvelu@pragroup.fi.

 

Miten voin selvittää, mitä tietoja PRA Suomi Oy minusta käsittelee?

PRA Suomi Oy toimii asiakkaidensa henkilötietojen rekisterinpitäjänä. Mikäli olet asiakkaamme ja haluat tehdä meille henkilötietojesi tarkastusta koskevan pyynnön, voit lähettää sen osoitteeseen tietosuoja@pragroup.fi. Lisätietoa oikeuksistasi sekä henkilötietojen käsittelystä PRA Suomi Oy:llä löydät täältä ja täältä